У Кривому Розі викрили дві нарколабораторії, які виготовляли 5 видів дурману

У Кривому Розі ліквідували наркоугрупування та дві потужні лабораторії з виготовлення п’яти різних видів наркотиків

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

В ході спецоперації правоохоронці провели понад 60 санкціонованих обшуків.

"У членів організації вилучено близько тисячі розфасованих і підготовлених до збуту доз метамфетаміну, понад дев’яти тисяч одиниць трамадолу, півкілограма амфетаміну, понад 100 кг прекурсорів, з яких виготовлялися наркотичні засоби і психотропні речовини", – повідомив начальник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрій Кіхтенко.

Повідомляється, що в результаті проведення масштабної спецоперації поліцейські затримали всіх членів угрупування – від ватажка до виробників і дрібних реалізаторів наркотиків. Загалом 21 особу, віком від 21 до 35 років, уточнюють в повідомленні.

У злочинців вилучено чотири пістолети та 56 набоїв до них, вибухівку, а також понад  800 тисяч гривень у різних валютах, одержані від збуту наркотовару. Правоохоронці виявили документацію "чорної" бухгалтерії та 8 автомобілів, з яких реалізовувався товар.

Наркоторговці мали чітку схему реалізації "товару" та свою мережу перевірених покупців. Щотижня дилери змінювали номери телефонів, наркотики реалізовували з автомоблів, які курсували містом.

За даними поліції, рівень оборудок наркокортелю становив від 5 до 7 мільйонів гривень на місяць.

В спецоперації взяли участь близько 200 працівників поліції.

Затриманим інкримінується протиправна діяльність, передбачена ч. 2 ст. 307 ККУ (збут наркотиків і психотропів у великих розмірах), що за законом карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.