У Мін'юсті США думали над відстороненням Трампа, - екс-заступник директора ФБР

Колишній заступник директора ФБР Ендрю Маккейб заявив в інтерв'ю каналу CBS, що в міністерстві юстиції США обговорювали відсторонення президента Дональда Трампа з посади

Про це розповів журналіст телеканалу Скотт Пеллі, який спілкувався з Маккейбом. Відеозапис його слів опублікувала в Twitter журналістка CBS Нора О'Доннелл.

Саме інтерв'ю вийде в неділю, 17 лютого.

За словами екс-заступника директора ФБР, після звільнення глави ФБР Джеймса Комі на зустрічах в Міністерстві юстиції обговорювалося питання, чи вдасться усунути Трампа, застосувавши 25-ту поправку до конституції США,

Вона передбачає, що віце-президент і більшість членів кабінету можуть почати процедуру відсторонення, якщо вирішать, що президент не здатний здійснювати свої повноваження.

Пеллі зазначив з посиланням на слова Маккейба, що чиновники Мін'юсту намагалися визначити, підтримку скількох членів уряду вдалося б отримати.

Трамп на сторінці в Twitter назвав Маккейба маріонеткою екс-глави Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі і "ганьбою для ФБР і для країни".

Нагадаємо, Трамп звільнив Комі з поста директора ФБР у травні 2017 року за "неефективне керівництво бюро". Комі займався розслідуванням порушень колишнього держсекретаря США Хілларі Клінтон правил службового листування, що, на думку Демократичної партії США, могло привести до поразки на виборах. Також Комі розслідував можливе втручання Росії в американські вибори і зв'язку учасників передвиборної кампанії Трампа з Москвою.