В четверту річницю оборони Дебальцевого на Еспресо документальний фільм "Перехрестя Балу"

17 лютого телеканал Еспресо покаже документальний фільм Є.Коваленка "Перехрестя Балу"

Фільм створено за фінансової підтримки Державного Агентства з питань кінематографу України. Оператор - лауреат Шевченківської премії в галузі кіномистецтва Олександр Кришталович, відомий своєю роботою над фільмом "ТойХтоПройшовКрізьВогонь".

У центрі картини – чотири українських воїни, які героїчно тримали оборону на сумнозвісному блокпості "Балу" - стратегічному об’єкті, названому позивним його першого командира, капітана Ільгара Багірова "Балу". Потрапивши в оточення під час розвідки в тилу противника, щоб не здатися в полон, капітан підірвав гранатами себе разом з ворогом.
 
Стратегічне перехрестя стає точкою зіткнення світоглядів, характерів та інтересів. Люди різних мирних професій, які потрапляють сюди, вимушені швидко вчитися військовій справі, щоб вижити і не збожеволіти на перехресті "Балу". У фільмі беруть участь військовослужбовці 11-го батальйону територіальної оборони, 128-ї гірсько-піхотної бригади, 30-ї бригади Збройних Сил України, оперативно-бойової прикордонної комендатури "Могилів-Подільський" Держприкордонслужби – захисники блокпосту "Балу". 
 
Продюсер -  кінематографіст Олександр Дріз.
 
Переглянути фільм на Еспресо можна буде 17.02 о 19:00.