Ченців Московського патріархату з України готові поселити в Сибіру

Іркутська єпархія РПЦ має реальні можливості прийняти на постійне поселення до 200 ченців з України

Про це 14 лютого 2019 року заявив керівник місіонерського відділу єпархії В'ячеслав Пушкарьов, передає Еспресо.TV з посиланням на газету "Обласна" (Іркутськ, РФ).

У минулі роки єпархія змогла побудувати і практично повністю підготувати до відкриття п'ять комплексів споруд для ченців. Як розповів Пушкарьов, передбачалося, що в Слюдянском районі у селищі Култук на березі Байкалу буде відкрито жіночий монастир на 20-30 людей, в селищі Порт Байкал - чоловічий монастир на 12-15 людей, в районі села Тібельті - на 15-20 ченців, в районі села Бистрая - на 15-20 ченців. Окрім того, в селі Хомутове Іркутського району можна відкрити чоловічий монастир на 20-30 людей, а селі Тихонова Долина - чоловічий скит на 10-12 людей, в селі Верхоленське Качугского району на березі Лени - чоловічий монастир з великою чисельною перспективою. Усі ці комплекси наразі перебувають в стані доопрацювання.

"Якщо зараз постане необхідність прийняти українських братів і сестер по вже готовим і чинним монастирям, щоб не губилися самі братства, то Іркутська єпархія здатна запропонувати вже приготовані комплекси для прийняття і продовження чернечого житія", - підсумував Пушкарьов.