Екс-директора департаменту ЖКГ у Харківській ОДА, який утік до Росії, заочно засудили до 8 років в'язниці

Дзержинський районний суд Харкова заочно визнав директора департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації у 2012-2015 роках Романа Гриву винним у привласненні коштів і службовому підробленні, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч.4, 5 ст.191, ч.2 ст.15 ч.5 ст.191, ч.2 ст.28 ч.2 ст.366 КК України)

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

"Екс-чиновника засудили до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 3 роки зі штрафом і конфіскацією майна. Крім того, суд задовольнив цивільний позов прокурора. Засуджений має сплатити до держбюджету майже 1,3 млн.грн", - наголошується у повідомленні. 

Як було встановлено, Грива з квітня до листопада 2013 року уклав три договори з приватною фірмою ТОВ "Комунтрест" на реконструкцію очисних споруд, капітальний ремонт теплотраси та будівництво свердловини. З метою привласнення коштів чиновник вступив у змову з директором фірми і створив умови для того, щоб саме ця фірма перемогла в тендері на проведення ремонтів. В акти виконаних робіт за цими договорами вносилися завідомо неправдиві відомості щодо обсягу та вартості робіт. Деякі з виконаних послуг взагалі значилися тільки на папері.

Загальна сума привласнених таким чином коштів склала майже 1,3 млн.грн.

Наразі Грива перебуває у Російській Федерації, де він отримав статус біженця.