Голлівудські зірки протестують проти рішення не транслювати чотири номінації "Оскара"

Бред Пітт, Мартін Скорсезе, Квентін Тарантіно, Джуд Лоу та низка інших видатних акторів та режисерів підписали відкритий лист до Американської кіноакадемії, у якому засудили рішення її членів оголошувати переможців у чотирьох номінаціях під час рекламних пауз

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Indie Wire.

Все більше відомих акторів та режисерів долучаються до протесту проти рішення кіноакадемії оголошувати переможців у чотирьох номінаціях під час трансляції комерційної реклами. Ці фрагменти церемонії – номінації "Кінематографія", "Редагування фільмів", "Макіяж і зачіски" та "Ігровий короткометражний фільм" - планують показати пізніше, в одній з передач на телеканалі ABC.

У відповідь кінематографісти створили лист, у якому засудили рішення членів кіноакадемії. Наразі під них з'явилось понад 100 підписів відомих представників сфери кіно. Так, зокрема лист підписали Мартін Скорсезе, Квентін Тарантіно, Дем'єн Шазель, Спайк Лі, Роджер Дікінс, Еммануель Любецкі, Гільєрмо дель Торо, Крістофер Нолан та Альфонсо Куарон. 

Фільм Куарона "Рома" номінований на "Оскар" у десяти категоріях. 

"В історії кіно шедеври існували без звуку, без кольору, без історії, без акторів та без музики, - написав Куарон, чий фільм "Рома" номінований на "Оскар" у десяти категоріях. – Але жоден ніколи не існував без кінематографії та без редагування". 

Після оприлюднення листа під зверненням також з'явилися підписи Бреда Пітта, Роберта де Ніро, Розамунди Пайк, Елізабет Бенкс, Сандри Буллок, Джуда Лоу, Крістен Стюарт, Скарлетт Йоганссон.

Кіноакадемія відповіла на звернення, зазначивши, що всі 24 номінації будуть включені у трансляцію, а також по телебаченню покажуть промови переможців чотирьох категорій, які хотіли виключити з прямого ефіру.

Церемонія відбудеться 24 лютого.