"Весь Рембрандт". В Амстердамі покажуть найбільшу виставку робіт генія

З нагоди 350-річчя з дня смерті Рембрандта у Нідерландах відкрилась виставка усіх робіт видатного художника

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

У Рейксмузеум в Амстердамі стартувала виставка "Весь Рембрандт". Музей уперше показав усі 22 картини, 60 малюнків і понад 300 кращих гравюр митця.

Родзинкою виставки, як не дивно, стало найвідоміше полотно Рембрандта - "Нічна варта". Щороку близько 2,2 мільйона людей приходять, щоб подивитися на цю картину.

"Нічна варта", написана 1642 року, - назва, під якою традиційно відома картина Рембрандта "Виступ стрілецької роти капітана Франса Баннінга Кока і лейтенанта Віллема ван Рейтенбюрга". "Нічною" вона стала у XIX столітті, бо здавалося, що фігури виступають на темному тлі. Проте після розчищення оригінального живопису з'ясувалося, що сцена, представлена Рембрандтом, насправді відбувається вдень. Також існує версія, що на картині Рембрандт зобразив свою дружину Саскію.

Нинішня виставка в Амстердамі триватиме до 10 червня 2019 року.

Рембрандт Харменс ван Рейн народився 15 липня 1606 року в місті Лейден, в родині заможного власника млина. Він був одним із 9 дітей. Помер митець в Амстердамі 4 жовтня 1669 року. За своє життя Рембрандт створив близько 400 картин, 300 гравюр, 1400 малюнків і 300 офортів.