В Одесі пов'язали нальотчиків з банди азербайджанського "авторитета" Лоту Гулі: пістолети, автомати, помпові рушниці й 300 паспортів

Під час санкціонованих обшуків, проведених 15 лютого 2019 року в Одесі оперативниками Національної полції спільно з працівниками СБУ та під процесуальним керівництвом прокуратури було вилучено зброю, набої та декілька сотень паспортів інших держав

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на відділ комунікації поліції Одеської області.

Приводом для проведення обшуків став розбійний напад, що стався у грудні минулого року на території Малиновського району Одеси. Під’їхавши до потерпілого на автомобілі, зловмисники вистрілили в нього з вогнепальної зброї, заволоділи грошима у сумі 700 тис грн та $23 тис., після чого втекли. Потерпілий був ушпиталений з вогнепальним пораненням стегна. 

Того ж дня поліцейські знайшли транспортний засіб нападників, який ті кинули недалеко від місця події.

В ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці вийшли на слід підозрюваних та затримали трьох із них.

Один з чоловіків - громадянин України, двоє інших - вихідці з кавказького регіону. За місцями проживання членів угрупування, а також за адресами можливого переховування самих правопорушників та речових доказів їхньої злочинної діяльності було одночасно проведено вісім санкціонованих обшуків. В результаті вилучено 2 автомати, пістолет з глушником, 2 помпових рушниці, карабін "Сайга", набої різного калібру, засоби зв’язку, гроші та понад три сотні паспортів Ізраїлю, Туреччини, Узбекистану, США, Росії та Молдови.  Вилучене направлено на експертизу.

Наразі за фактом розбійного нападу триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Крім того, за фактами незаконного поводження зі зброєю до Єдиного реєстру досудових розслідувань будуть внесені відомості за ч. 1 ст. 263 ККУ.

Усі троє підозрюваних затримані в порядку статті 191 Кримінального процесуального кодексу України та перевіряються на причетність до вчинення інших злочинів.

За даними мережевого видання Думская.net, затримані належать до угруппування впливового азербайджанського "злодія в законі" Лоту Гулі.

"Ця банда, нагадаємо, з'явилася в одеському кримінальному світі в 2016 році. Лідер цього угруповання - злодій в законі Гулі - Саліф Надир Наріман-огли - відбуває п'ятнадцятирічний термін в азербайджанській в'язниці, що не заважає йому керувати з камери своїми "підлеглими", - зазначають журналісти.

Довідка

За відкритими даними, Надир Саліфов, він же - Гулі Лоті та Гулі Бакинський, прагне стати "королем злодіїв в законі" на усьому пострадянському просторі. Зараз він є мафіозі №1 а Азербайджані.

"Після тривалого ув'язнення, 25 років за гратами, з в'язниці Азербайджану в жовтні 2017 року вийшов "злодій в законі" Гулі Лоті. Відразу ж цей злодій перебрався до Туреччини, звідки і почав створювати-організовувати злочинну структуру, а також і розширювати свій вплив на територію нашої країни. Буквально відразу після його звільнення на території нашої держави почалися викрадення бізнесменів та їхніх родичів різних національностей: азербайджанців, вірмен, українців. Це дуже сучасний злочинець: живі гроші йому не потрібні, викуп він бере біткоінами", - розповідав перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін у лютому 2018 року.

За його словами, у Туреччину(тоді Гулі мешкав у Стамбулі) до цього "авторитета" з нашої країни потягнулася ціла черга бажаючих схилити голову і присягнути на вірність.