Дивляться на російську агресію зі своєї диванної реальності, - Клімкін про підсумки Мюнхенського безпекового форуму

Міністр закордонних справ Павло Клімкін розкритикував пасивну позицію багатьох країн світу щодо російської агресії проти України

Про це Павло Клімкін написав у facebook.

"Російська агресія проти України ще досі сприймається багатьма як драматичне кіно, яке вони дивляться із своєї комфортної диванної реальності. Вочевидь, так декому зручніше. І це, звісно, дуже дратує",  - написав Клімкін.

Проте, на думку міністра, у світі зростає усвідомлення російської загрози.

"Але хороша новина полягає у тому, що дедалі більше стає тих, хто усвідомлює, що далі так тривати не може - з Росією потрібно щось робити. А з комфортної спостережної позиції, це точно не зробиш. Остаточної відповіді, що і як потрібно робити поки що немає. Як і немає відповіді, як протистояти тенденції, що світ стає все більш небезпечним. Але розуміння щодо джерела цієї небезпеки є майже у всіх", - вважає Клімкін.

На його думку, трансатлантична спільнота ще оцінить внесок України у глобальну безпеку та стабільність.

"Трансатлантична спільнота та Європа ще оцінять значення України і наш внесок у глобальну безпеку та стабільність. І все більше готові це обговорювати. Це, насправді, для мене головний висновки цьогорічного Мюнхену", - написав Клімкін.