На соборі у Солсбері вивісили російський прапор

Невідомі вивісили на соборі у британському місті Солсбері прапор Росії

Про це повідомляє BBC.

Невідомі вивісили російський прапор на будівельних лісах навколо Солсберійского собору вранці 17 лютого. Прапор провисів не менше години.

Його помітили на світанку, ймовірно, він з'явився там вночі. Очевидець Лі Мартін розповів, що побачив прапор розміром приблизно 10 на 7 метрів рано вранці.

О 8:30 ранку прапор прибрали. У поліції графства Вілтшир заявили, що поки рано казати, чи є у цій події складу злочину - поліцейські вивчають записи з камер відеоспостереження.

Настоятель собору Ніколас Попадопулос назвав появу російського прапора "видатною дурістю".

"Це принижує величезні особисті трагедії і збиток, завданий Солсбері безпрецедентними атаками нервово-паралітичним речовиною в минулому році", - сказав священик.

"На щастя, його вже прибрали. Яка дурна витівка - знущатися над серйозними подіями, які пережив торік Солсбері", - написав член британського парламенту Джон Глен, обраний від Солсбері.

Собор здобув відомість на тлі скандалу з отруєнням екс-співробітника спецслужб Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері минулої весни. Двоє росіян, яких британська поліція назвала підозрюваними в цьому злочині, заявили, що метою їх поїздки був якраз Солсберійський собор.