Нео у виконанні Вілла Сміта. Актор розповів, чому відмовився від головної ролі в "Матриці"

Режисери Вачовскі розглядали на роль Нео в своїй культовій трилогії Вілла Сміта, Леонардо Ді Капріо, Тома Круза та Евана МакГрегора

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Wrap.

"Матриця" могла бути іншою. Через 20 років після прем'єри першого фільму культової трилогії американський актор Вілл Сміт зняв відео, у якому пояснив, чому відхилив пропозицію творців стрічки.

Як зазначив актор, на той момент він був зіркою таких картин як "Погані хлопці", "Люди в чорному", "День незалежності". А тут до нього прийшли два хлопці, які до цього зняли всього один фільм "Зв'язок", і стали розповідати своє бачення "Матриці". Зокрема, вони яскраво описали йому сцену зі стрибком, коли в середині герой сповільнюється, і глядач бачить його з усіх боків, на 360 градусів. "Як з'ясувалося, вони генії. Але є тонка грань між генієм і тим, що я відчув на зустрічі. Тож, я знявся в "Дикому, дикому Заході", - каже Сміт з самоіронією.

Зрештою цю роль зіграв Кіану Рівз.

Фантастичний вестерн "Дикий, дикий Захід" є одним з найбільших провалів в кар'єрі актора. При загальному бюджеті $220 млн., фільм зібрав $222 млн, таким чином, не окупивши навіть виробництво картини. Але Сміт запевняє, що зараз не шкодує про свою відмову. За його словами, він би просто зіпсував фільм.

"Кіану Рівз був ідеальний, Лоуренс Фішберн був ідеальний. А будь Нео чорним, Морфеус став би білим, тому що його хотів грати Вел Кілмер. Так що я просто зіпсував би "Матрицю". Тому я зробив послугу!" – сказав він наприкінці.