Данія ініціює у ЄС переговори про додатковий пакет "азовських санкцій"

Міністр закордонних справ Королівства Данії Андерс Самуельсен заявляє, що робота над новими санкціями проти Російської Федерації відбувається у правильному напрямку

Про це він сказав під час панельної дискусії "Україна 2019 - вибір майбутнього" на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, повідомляє Уніан.

"Я відвідав Маріуполь декілька тижнів тому з моїм українським колегою, і я бачив страждання, спричинені безперервною російською агресією", - сказав Самуельсен.

Глава МЗС Данії нагадав, що Росія продовжує незаконно утримувати під вартою 24 українських моряків, і з цієї причини він закликав Євросоюз запровадити нові санкції проти РФ, якщо вона не звільнить моряків.

"І я досить оптимістичний, що ми зробимо... Я ще не впевнений, але я думаю, що ми працюємо у правильному напрямку", - зазначив Самуельсен.

Він додав, що Україна потребує міжнародної підтримки і солідарності. Також Самуельсен відзначив, що питання України було включено до порядку денного засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ 18 лютого.

"Ми обговоримо нову підтримку. Ми підкреслимо, що підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. І ми підтвердимо, що ЄС продовжує підтримувати поточний процес реформ", - заявив Самуельсен.

Також він підкреслив, що важливо, аби вибори в Україні були вільними і чесними, а також продовжувалась реалізація реформ.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкавічюс в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung закликав посилити санкційний тиск на Росію.