Google Earth оновилася, і розкрила секретні військові об'єкти Тайваню

Оновлення онлайн-платформи Google Earth випадково призвело до розкриття секретних тайваньських військових об'єктів

Як пише ZD Net, деякі з найбільш чутливих військових об'єктів Тайваню були публічно розкриті в оновленні, яке включало нові тривимірні зображення Тайбея, Нового Тайбея, Таоюань і Тайчжуна.

На момент написання  матеріалу військова база, яка, як повідомляється, є базою для ракет "Патріот" не мала  жодного розмиття на мапі, щоб приховати її від глядачів. Можна побачити точне місце розташування військової бази, будівельні конструкції і розташування ракетних пускових установок.

Також повідомляється, що на нових картах стали помітні Тайванське бюро національної безпеки і Бюро військової розвідки.

Міністр оборони Тайваню Йен Те-фа сказав, що була створена цільова група для роботи з Google в інтересах національної безпеки. Google попросять розмити місця, поки військові працюватимуть над покращенням маскування об'єктів на місцях.

Виявлення чутливих місць армії за допомогою технологій не стосується лише мап. У серпні 2018 року Пентагон заборонив військовослужбовцям США використовувати на роботі гаджети із GPS, такі як фітнес-трекери і мобільні додатки, що запитують місцезнаходження, через побоювання, що ці технології можуть "надавати ворогам інформацію про військові операції".

У тому ж році було виявлено, що в двох мобільних додатках Android для військової підготовки в США містяться серйозні уразливості, які можуть піддати ризику персонал, якщо їх використають в бойові сценарії.