Могеріні: ЄС досягнув консенсусу щодо санкцій за азовську агресію

Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні повідомила, що у ЄС досягли політичного консенсусу щодо запровадження персональних санкцій у зв’язку із нападом росіян на українські судна поблизу Керченської протоки в листопаді

Про це вона повідомила на прес-конференції в Брюсселі за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, 18 лютого, повідомляє Європейська правда.

"Я можу підтвердити, що політичний консенсус щодо деяких майбутніх заходів – а саме персональних санкцій – є", – сказала Могеріні.

За її словами, офіційне схвалення нормативно-правового санкційного акту буде формалізовано у найближчі дні. "Я не буду розкривати деталей з очевидних причин. Але політичного консенсусу досягнуто", – додала глава європейської дипломатії.

  • Раніше міністр закордонних справ Королівства Данії Андерс Самуельсен заявив, що робота над новими санкціями проти Російської Федерації відбувається у правильному напрямку.
  • Рада ЄС схвалила пакет санкцій проти Росії за агресію в Азовському морі, напад на українські кораблі та захоплення українських моряків.