Облгази перевірять через донарахування у квитанціях платників, - НКРЕКП

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, перевірить облгази через донарахування у квитанціях платників

Про це написала голова НКРЕКП Оксана Кривенко на своїй сторінці у Facebook.

"Ми отримали дозвіл від Державної регуляторної служби України на проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільних систем", - написала Кривенко. 

Голова НКРЕКП повідомила, що облгази перевірятимуть на предмет донарахування у платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов.

Наразі комісія очікує на офіційні документи.

"Розраховуємо розпочати перевірку вже у березні", - додала Кривенко.

  • Нагадаємо, раніше повідомлялося про отримання українцями платіжок за газ із завищеними сумами. Платіжки за газ оформлювали із перерахунками за 30 місяців після скасування Касаційним адмінсудом Верховного суду встановлених урядом в 2016 році норм споживання газу для споживачів без лічильників.
  • Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив: "За завищеними нормами нікому не платіть", а уряд відновив стару норму споживання газу в 3,29 куб. м газу на одну особу за місяць для домогосподарств, які не мають лічильника.