У Німеччині зросла кількість кібератак на критичну інфраструктуру

Німецькі спецслужби фіксують істотне зростання кількості і масштабу хакерських атак на життєво важливі об'єкти інфраструктури

Про це повідомляє видання Welt am Sonntag з посиланням на неопубліковану статистику Федерального відомства з безпеки в сфері інформаційних технологій (BSI).

"Існує помітне збільшення кількості та масштабу нападів з метою відключення електропостачання та водопостачання", - йдеться у матеріалі.

У другій половині 2018 року BSI стало відомо про 157 хакерських атак на системи критичної інфраструктури. З них 19 стосувалися електричних мереж. За попередні 12 місяців відомство зафіксувало 145 кібератак такого характеру, роком раніше - 34.

При цьому експерти наголошують, що насправді ця кількість може бути більшою, оскільки провайдери часто не розголошують інформацію про хакерські атаки чи спроби зламу, побоюючись зіпсувати репутацію.

У матеріалі також йдеться, що змінилася якість таких атак: якщо раніше це був переважно шпіонаж, то зараз основна мета зловмисників - саботаж: перешкоджання забезпеченню населення водою та електрикою, пошкодження комунікаційних систем тощо.

Автори статті зазначають, що служби безпеки ФРН підозрюють у здійсненні цих атак іноземні спецслужби.

Раніше повідомлялося, що китайські хакери зламали мережу норвезької компанії-розробника програмного забезпечення Visma, щоб вкрасти дані їх клієнтів.