Британка пішла спати через головний біль, а прокинулася з дитиною. Як це сталося

Студентка з Великобританії поскаржилася на сильний головний біль, була введена в кому і прокинулася через кілька днів матір'ю

 Про це повідомляє BBC News.

Ебоні Стівенсон з міста Олдем, графство Великий Манчестер, 2 грудня 2018 року пішла спати о 20:30 через сильний головний біль. Як стверджує 18-річна дівчина, вона не пам'ятає, як після цього встала і пішла у ванну, де у неї трапився напад. Її мати Шері викликала швидку, лікарі якої насамперед запитали, чи не вагітна Ебоні.

Шері відповіла лікарям, що це неможливо. В цей час на очах здивованої матері у Ебоні виріс живіт. Лікарі пояснили британці, що у її доньки прееклампсія - важка форма токсикозу на пізніх стадіях вагітності. Через судоми вагітної плід почав активно рухатися, тому його стало видно.

Ебоні Стівенсон за кілька днів до того, як потрапити у лікарню

Ебоні привезли в лікарню і ввели в медикаментозну кому. Вночі лікарі провели екстрений кесарів розтин, щоб врятувати дитину. Мати дівчинки вперше побачила новонароджену тільки через чотири дні, коли вийшла з коми. "Це прозвучить жахливо, але, коли мені поклали дитину на груди, я попросила його забрати, адже я була в шоці і вирішила, що мене з кимось переплутали", - згадує Ебоні. Вона назвала доньку Елоді.

Лікарі пояснили, що британка так довго не знала про вагітність через те, що у неї вроджене подвоєння тіла матки. Поки в одному з органів, розташованому ближче до спини, розвивався плід, інша матка продовжувала функціонувати як зазвичай, тому у Ебоні не припинилися менструації.

Лікарі відзначили, що зазвичай жінкам з такою аномалією непросто завагітніти і виносити плід, і назвали випадок британки екстраординарним.

Ебоні каже, що раннє материнство не входило в її плани, але вона дуже щаслива і "не проміняла б доньку ні на що у світі". Згодом вона планує повернутися в коледж і продовжити вчитися на спортивного фізіотерапевта. Турботу про дитину на себе готова взяти Шері, так як вона не працює.