"Укроборонпром" представив БТР, який створили разом з Арабськими Еміратами

Державний концерн "Укроборонпром" вперше представив бронетранспортер "Al-Wahash", який створили разом з Арабськими Еміратами

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

Бронетранспортер із бойовим модулем БМ-3М "Штурм" створили разом із компанією Calidus LLC (Об'єднані Арабські Емірати). Цей БТР показали на міжнародній виставці IDEX-2019, яка відбувається в столиці ОАЕ Абу-Дабі.

"Цей бойовий модуль встановлюється на БТР-3, який серійно виробляється ДП "Київський бронетанковий завод" і успішно пройшов жорсткі випробування бойовими діями на сході України. Завдяки сучасному цифровому комплексу з лазерним далекоміром, а також стабілізатору гармати, БМ-3М "Штурм"забезпечує високу точність вогню автоматичної 30-мм гармати, кулемету і автоматичного гранатомета, а також комплексу керованого озброєння "Бар'єр", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, бойовий модуль забезпечує "Al-Wahash" потужним арсеналом озброєння для знищення противника на дистанції до 5 км в будь-яких погодних умовах і в будь-який час доби.

Також 18 лютого Calidus LLC і державна компанія "Укрспецекспорт", що входить до складу "Укроборонпрому", підписали меморандум про подальшу співпрацю. Компанії планують спільне виробництво БТР "Al-Wahash" із бойовим модулем "Штурм" і його просування на ринку ОАЕ та інших країн.