Розслідування розстрілів на Майдані: родичі загиблих звернуться до ЄСПЛ через "перешкоди з боку влади"

Родичі загиблих Небесної Сотні звернуться до Європейського суду з прав людини через те, що керівництво держави "не виявило зацікавленості у розслідуванні майданівських справ, а останнім часом таким розслідуванням ще й чиняться перешкоди"

Про це родичі Героїв Небесної Сотні заявили під час брифінгу, передає УНІАН.

За словами правозахисника Віталія Титича, який представляє інтереси родин загиблої Небесної Сотні, адвокати розглядають варіант звернення до ЄСПЛ, адже держава не виконує вимоги конвенції з прав людини, зокрема щодо забезпечення права на швидке та ефективне розслідування і судовий розгляд. 

“Адвокати, які представляють інтереси потерпілих, думають про зміну тактики. Якщо раніше ми були на стороні обвинувачення і мали надію на забезпечення розслідування та судовий розгляд, то сьогодні ми констатуємо невиконання державою вимог конвенції з прав людини, зокрема щодо забезпечення права на швидке та ефективне розслідування і судовий розгляд. Тому ми будемо думати щодо звернення до ЄСПЛ для встановлення факту цього порушення”, - зазначив він.

Водночас координатор громадської ініціативи "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук розповіла, що влада перешкоджає та протидіє цим розслідуванням.

“На жаль, ми змушені констатувати незацікавленість вищих осіб держави до цих розслідувань, попри всі декларації і запевнення. Більше того, ми фіксуємо протидії та перешкоди зі сторони органів влади”, - додала вона.