Сенатор Берні Сандерс знову балотуватиметься на пост президента США

Сенатор Берні Сандерс знову вирішив балотуватися на пост президента США в 2020 році

Про намір брати участь виборах 2020 року Сандерс заявив в інтерв'ю радіостанції VPR.

"Я хотів, щоб жителі штату Вермонт дізналися про це першими ... І я обіцяю пропагувати цінності, якими ми всі в Вермонті пишаємося - віра в справедливість, в суспільство, в політику на місцях, в міські збори - це те, що я збираюся нести по всій країні", - заявив Сандерс.

Сенатор додав, що має намір жорстко опонувати чинному президенту-республіканцеві Дональду Трампу.

"Я думаю, що теперішній очільник Білого дому - це непорозуміння ... Я думаю, що він патологічний брехун ... Я також думаю, що він расист, сексист, гомофоб, ксенофоб, і той, хто прагне набрати дешеві політичні очки", - вважає сенатор-демократ.

Берні Сандерс - сенатор-демократ від штату Вермонт, який розглядався як один з основних кандидатів у президенти від Демократичної партії під час перегонів 2016 року, але врешті-решт поступився на праймеріз Хілларі Клінтон. Виступає з виразно лівих, соціалістичних позицій. Один з двох сенаторів, що у 2017 році голосували проти закону про посилення санкцій проти РФ.

Раніше сенатор від Демократичної партії Елізабет Воррен офіційно заявила про початок президентської кампанії на виборах, які пройдуть в США в 2020 році. Крім того, про початок виборчої кампанії оголосили сенатори Камала Харріс та Корі Брукер, а також очікується участь у перегонах сенатора Амі Клобучара.