Вакарчук заперечує, що Пінчук підштовхував його до участі у виборах

Вакарчук заявив, що не має жодних відносин з різними українськими олігархами

Про це співак Святослав Вакарчук розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Відповідаючи на питання про рейтинги, Вакарчук сказав, що ставив собі питання чи не піти у президенти.

"В якийсь момент, коли всі навколо про це говорять, ти починаєш про це задумуватися. Самі по собі рейтинги чи якісь прогнози політологів щодо мого імені мене ніколи не цікавили. Для мене ідея йти на вибори, будь-які – президентські чи парламентські, є всього-на-всього стратегією у тій великій меті справжніх змін", - пояснив співак.

Вакарчук також заперечив свій зв'язок з олігархом Віктором Пінчуком, назвавши це “байкою”. Співак заявив, що олігархи не підштовхували його до участі у виборах.

"Жодних відносин з жодним українським олігархом я не маю і мати не буду. Це проти моїх принципів. Давайте на цьому поставимо крапку", - сказав співак.

Співак, як і раніше, обережно говорить про свої президентські плани у майбутньому, уникаючи заяв про ймовірне висунення у подальших виборчих кампаніях.

"Коли йдеться про посаду президента, то насправді мова про долю мільйонів людей. Ставити власні політичні чи в принципі людські амбіції вище за долю мільйонів людей – це безвідповідально", - пояснює свою позицію Вакарчук.

За його словами, музиканти групи "Океан Ельзи" ніколи не обговорювали з ним передвиборчі рейтинги і можливий похід Вакарчука в президенти.

"Вони добре знають мою позицію, і якщо я вирішу, що якийсь шлях буде так чи інакше ефективним, я знаю, що вони завжди мене підтримають. Ми обговорюємо зміни в країні. Ми, як і всі звичайні українці, думаємо, що можна було б зробити", - додав Вакарчук.