На Луганщині бойовики збили безпілотник ОБСЄ

17 лютого поблизу Жовтого на Луганщині обстріляли міні-безпілотник Спеціалізованої моніторингової місії ОБСЄ, а 18 лютого місія втратила БПЛА дальнього радіуса біля Бердянки

Відповідний звіт опублікувала СММ ОБСЄ та повідомила на сайті. 

"17 лютого, перебуваючи орієнтовно за 6 км на південний захід від н. п. Жовте(непідконтрольний урядові, 17 км на північний захід від Луганська) та керуючи польотом міні-БПЛА СММ, спостерігачі чули 2 черги та 1 постріл зі стрілецької зброї приблизно за 1,3 км на західно-північний захід від своєї позиції", - повідомляється у звіті місії.

Як оцінює місія, вогонь вівся у напрямку БПЛА. Члени патруля Місії повернули БПЛА, який отримав незначні пошкодження під час аварійної посадки, та негайно залишили цей район.

А 18 лютого в період між 13:27 і 13:38 подвійний GPS-сигнал безпілотного літального апарата СММ дальнього радіуса дії зазнав глушіння під час польоту на висоті приблизно 6 тис. футів поблизу н. п. Донецький (непідконтрольний урядові, 49 км на захід від Луганська), що неподалік від лінії зіткнення.

"О 13:38 на відстані близько 600 метрів на південний схід від н. п. Бердянка (непідконтрольний урядові, 45 км на захід від Луганська) БПЛА почав неконтрольовано крутитися навколо своєї осі і втрачати висоту", - йдеться у повідомленні місії.

Як оцінює місія, саме там і розбився безпілотник.

"Спостерігачі запустили міні-БПЛА над Бердянкою, проте встановити місцезнаходження БПЛА дальнього радіуса дії так і не вдалося. Місія продовжуватиме уточнювати обставини цього інциденту", - додає СММ ОБСЄ.