Поліція відкрила вже 69 проваджень через виборчі порушення

Нацполіція відкрила 69 кримінальних проваджень з початку виборчої кампанії

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"Загалом з початку виборчої кампанії поліція відкрила 69 кримінальних проваджень. Зокрема, 37 із них стосуються порушень виборчого законодавства, а ще 32 пов’язані з проведенням виборчої кампанії”, - повідомили у поліції.

Усього з початку передвиборчої кампанії поліцейські зареєстрували 1584 заяви та повідомлення, які пов’язані з виборчим процесом.

Переважно вони стосуються незаконної агітації, таких 1038 заяв, підкупу виборців - 112, пошкодження майна - 27 та хуліганства - 22.

Крім того, впродовж минулої доби до органів поліції надійшло 48 таких заяв та повідомлень. За 4 фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

До прикладу, на Чернігівщині невідомі особи відібрали агітпродукцію у волонтера однієї з громадських організацій. За фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.

Водночас, на Одещині чоловік проник до офісу однієї з політичних партій та пошкодив меблі й оргтехніку. Відомості про подію внесені до ЄРДР за ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) ККУ.

“За цією ж статтею відкрито кримінальне провадження на Харківщині. Тут невідома особа пошкодила агітаційний намет одного з кандидатів на посаду президента України. Також на Харківщині невідома особа здійснила крадіжку агітаційного майна. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) ККУ”, - додали у поліції.

Також за добу поліцейські склали 12 адмінпротоколів, пов’язаних з виборчими процесом, а з початку передвиборчої кампанії - 380 протоколів.