Антисемітизм сягнув найгіршого рівня з часів Другої світової війни, – Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Європі і майже у всіх західних демократіях спостерігається пожвавлення антисемітизму, небачене з часів Другої світової війни

Про це він сказав на щорічній зустрічі Ради єврейських громад Франції (CRIF), повідомляє DW.

"Антисемітизм не є проблемою євреїв, це проблема республіки", - підкреслив Макрон.

Макрон перерахував низку майбутніх заходів, спрямованих на боротьбу з антисемітизмом. Зокрема, французький президент повідомив, що доручив МВС країни прийняти кроки щодо заборони расистських і антисемітських угруповань. Він звинуватив їх в розпалюванні ненависті, заохочення дискримінації і закликах до насильства.

Крім того, Макрон анонсував закон про боротьбу з проявами ненависті в інтернеті. Відповідний законопроект буде представлений в травні, додав президент.

Він привів у приклад подібний закон в Німеччині, назвавши його ефективним і прагматичним. При цьому Макрон висловив невдоволення тим, що боротьба з проявами ненависті у всесвітній павутині на європейському рівні просувається недостатньо швидко.

Напередодні у Франції тисячі людей вийшли на акції протесту проти антисемітизму.

Люди вийшли на протест після того, як невідомі осквернили близько ста могил на єврейському кладовищі в комуні Катзенайм на північному сході Франції, завдавши на них нацистську символіку.

Минулого тижня у Франції зафіксували ряд злочинів антисемітського характеру. В цілому, згідно з офіційною статистикою, спостерігається істотне зростання випадків антисемітизму у Франції. Якщо протягом 2017 року було зафіксовано 311 таких випадків, то протягом 2018 го їх число зросло до 541.