Facebook змінить у березні правила для передвиборної реклами в Україні

Найбільша в світі соцмережа Facebook в середині березня посилить політику розміщення користувачами реклами, яка стосується майбутніх в Україні виборів президента 31 березня

Про це повідомила продакт-менеджер Facebook Сара Шифф, передає "Інтерфакс".

"З минулого тижня ми почали тимчасово забороняти зарубіжну передвиборчу рекламу щодо України. Це частина наших заходів щодо запобігання зовнішнього впливу. Крім цього, в середині березня ми маємо намір встановити (в Україні - ред.) нові правила розміщення політичної реклами, аналогічні тим, які раніше були встановлені в США, Бразилії, Індії та Великобританії ", - сказала вона.

За словами Шифф, нові правила передбачають більш жорстку ідентифікацію осіб, які розміщують таку рекламу.

"Ми будемо вимагати від таких осіб надання дійсних документів про ідентифікацію особистості, і підтвердження, що вони є тими, ким представляються. Це одне з наших зобов'язань: забезпечити, що за політичною рекламою в Facebook стоять справжні обличчя", - сказала Шифф.

Читайте також: Кандидати в президенти України: хто є хто

Водночас, вона повідомила, що нова політика передбачає більш широкі можливості щодо вивчення розміщеної реклами.

"Можна буде побачити більше інформації про виконавців, скільки часу було витрачено на рекламу, скільки вона зібрала емоцій, чи є вона актуальною, демографічний зріз про осіб, що переглянули рекламу: вік, стати, місце. Вся ця інформація буде розміщена в так званій "бібліотеці реклами", яка доступна для загального ознайомлення", - пояснила представник Facebook.