Генпрокурор США може за тиждень оголосити про завершення "російського розслідування" Мюллера, - CNN

Генеральний прокурор США Вільям Барр може наступного тижня оголосити про завершення розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії в президентські вибори

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

За словами співрозмовників телеканалу, після ознайомлення з підсумковою доповіддю щодо російської справи Барр підготує конфіденційний звіт і направить його до Конгресу США.

"Підготовка [до оголошення результатів звіту]свідчить про те, що Мюллер майже закінчив своє майже дворічне розслідування. Точні терміни оголошення можуть бути змінені", - зазначається у повідомленні. 

Обсяг і зміст звіту Барра з розслідування, який він відправить до Конгресу, залишаються невідомими. Також неясно, скільки часу буде потрібно чиновникам Міністерства юстиції на підготовку цього документа.

Відповідно до американського законодавства, спецпрокурор Мюллер зобов'язаний подати "конфіденційний" звіт генеральному прокурору після завершення розслідування, але правила не вимагають того, щоб документ був переданий Конгресу або громадськості.

Роберт Мюллер, колишній глава ФБР, уповноважений Мін'юстом США розслідувати втручання РФ у президентські вибори 2016 року. Він, зокрема, займається розслідуванням можливої змови виборчого штабу Дональда Трампа і РФ.

Дональд Трамп заперечує змову з росіянами, а розслідування вважає "полюванням на відьом". Глава Білого дому також неодноразово погрожував припинити розслідування Мюллера, проте не поспішає цього робити через політичні наслідки.