NASA знайшло небезпечні недоробки в пілотованих кораблях Boeing і SpaceX

NASA попередило компанії Boeing і SpaceX про недоробки в пілотованих кораблях, які вони розробляють

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в аерокосмічної галузі США і звіт NASA за 2018 рік, передає УНІАН.

Ці недоліки можуть вплинути на безпеку польотів. Все це загрожує планам США відродити свою програму пілотованих польотів у космос, зазначає агентство.

Мова йде про кораблі CST-100 StarLiner (корабель Boeing) і Crew Dragon (корабель SpaceX). На 2 березня був запланований перший безпілотний запуск Crew Dragon, причому його переносили кілька разів, оскільки потрібно було провести додаткове тестування обладнання. Безпілотний запуск CST-100 StarLiner також був перенесений - з березня на квітень. Польоти з екіпажем до МКС SpaceX повинна була здійснити у липні поточного року, а Boeing - в серпні.

На початку лютого NASA представило щорічну доповідь, в якій говориться, що "є серйозні проблеми з поточними графіками запуску у SpaceX і Boeing". У документі вказується чотири ключових елементи ризику. Щодо Boeing це вразливість теплового захисту капсули космічного корабля SpaceX, у доповіді згадується технологія заправки ракети-носія, коли екіпаж знаходиться вже всередині капсули. В обох компаній є проблеми з ефективністю парашутних систем.