Угорщина прихистила вже близько 300 біженців з Венесуели, - ЗМІ

Угорщина прийняла сотні біженців з угорським походженням від ураженої кризою Венесуели в межах урядової програми за участю місцевої благодійної організації

Про це повідомляє Index.hu.

За інформацією видання, Угорщина майже рік тому почала програму за участі Угорської благодійної служби Ордену Мальти, яка і організувала переміщення шукачів притулку з Венесуели до Угорщини.

Представник мальтійської благодійної організації в Угорщині відмовився від коментарів, щоб забезпечити безпеку залучених осіб.

Урядовець сказав, що не існує протиріччя між багаторічним політичним хрестовим походом прем'єр-міністра Віктора Орбана проти прийому біженців та венесуельською програмою через угорське походження біженців.

"Ми говоримо про угорців і ми не вважаємо угорців мігрантами", - сказав начальник апарату уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана Гергель Гуляш.

"Вони, як і будь-який інший угорський громадянин, мають право повернутися додому", - сказав Гуляш.

Він додав, що перші біженці в межах програми прибули до Угорщини минулого року.

Зазначається, що Угорщина надала біженцям квитки на авіаквитки, житло, культурні та мовні курси, а також документи, що дозволяють їм знайти роботу і загалом прийняла вже близько 300 осіб.

Відомо, що біженців спочатку нібито розміщували в готелях сільської місцевості, але деякі з них вже встигли знайти роботу в Угорщині.