Ляшко підтримає достатню кількість парламентських супротивників Супрун, щоб не допустити її призначення міністром, - Фесенко

Чинна влада дала відмашку правлячій коаліції Верховної Ради на збір підписів за призначення Уляни Супрун міністром охорони здоров'я. Ймовірність успіху урядового маневру, на тлі незавершених судових процесів, більш ніж сумнівна. З великою часткою ймовірності, входження американки в український парламент Ляшко перетворить в "розп'яття" її політичної кар'єри

Невтішну для Уляни Супрун ймовірну перспективу прогнозує глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. На думку політолога, спроба Уряду вивести американську піддану з судового протистояння з Радикальною партією в площину прийняття політичного рішення про її призначення міністром може лише погіршити ситуацію. Перенесення питання про долю Супрун в стіни Верховної Ради дасть Олегу Ляшко додаткові козирі.

"Нас очікують не тільки нові серії судового протистояння. Боротьба перенесеться і в сесійний зал парламенту. Якщо вірити чуткам, на користь Супрун зараз збирають голоси представники правлячої коаліції, які хочуть затвердити її на посаді міністра. Але, як тільки буде зроблена спроба призначити Супрун міністром, Ляшко зробить все, щоб цього не допустити. Якщо ж голосування по Уляні Супрун не відбудеться або буде не в її користь, на політичній кар'єрі Супрун в Україні буде поставлений хрест", - говорить Фесенко.

Політолог пояснив також, що за наявною неофіційною інформацією, збір підписів рухається з великим скрипом, оскільки в більшості фракцій, в тому числі і БПП, є безліч прихованих недоброзичливців в. о. міністра. Частина з них, або не візьмуть участі в голосуванні, або підтримають Ляшка.

"Варто віддати Олегу Ляшко належне: він зумів стати в епіцентр цієї боротьби. Радикальна партія стала головним тараном, фронтменом, провідною силою, лідер якої, на відміну від інших кандидатів у Президенти, не скутий обмежувачами західного впливу. І дуже показово те, що в суд подала не Богомолець, яка балотується в Президенти, висловлюючи невдоволення Супрун, і не Мусій, а саме Ляшко і його партія. І я думаю, що лідер "радикалів" не упустить шансу публічно кинути виклик правлячій коаліції. У Верховній Раді у нього знайдеться чимало прихильників", - прогнозує Володимир Фесенко.

Як повідомлялося раніше, незважаючи на те, що Окружний адміністративний суд зняв заборону на роботу Уляни Супрун на посаді в. о. міністра охорони здоров'я, Радикальна партія довела, що Супрун не мала ніяких прав керувати відомством як повноцінний міністр. Суд підтвердив факт перевищення виконуючою обов'язки міністра посадових повноважень.

"Суд визнав, що Супрун не має ніякого права здійснювати повноваження члена Кабінету міністрів України і повноваження, пов'язані з реалізацією державної політики у сфері охорони здоров'я", - написав на своїй сторінці в Facebook позивач від Радикальної партії Ігор Мосійчук.