"У Росії головна тема - українські вибори": Сенцов написав листа Геращенко

Політв'язні Кремля Олег Сенцов, Микола Карпюк та Роман Сущенко написали листа першому заступнику голови Верховної Ради Ірині Геращенко

Про це Геращенко написала у Facebook.

Сенцов розповів, що зараз в Росії головна тема - вибори в Україні. 

"Вони своїм виборам, мені здається, надають менше значення, ніж українським або американським. Перебільшувати їх я не хочу, як пристойні люди не розповідають про вміст унітазу", - додав він.

Олег Сенцов розповів, що по російському телебаченню повідомляли, що начебто сесія ПАРЄ не визнала українських моряків військовополоненими. Нагадаємо, що ПАРЄ офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими у районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Сенцов додав, що треба частіше казати про військовополонених та політв'язнів Кремля, а також про засуджених в Україні росіян:

"Що б російське суспільство знало про своїх полонених і те, що Україна готова їх відпустити в обмін на своїх. Щоб росіяни почали задавати самі питання свого президента про долю тих, кого російська пропаганда або ж прямі накази керівництва кинули в цю м'ясорубку. Треба їм постійно в це тикати, щоб зробити це питання і незручним, і яке буде неможливо ігнорувати", - розповів він.

Також до Геращенко написали листи й інші політв'язні: Микола Карпюк та Роман Сущенко.

Микола Карпюк звернувся до українців: "якщо ми народжені в цей час - значить, час обрав нас. Всі випробування нам під силу. Під силу також і відповідальність, що покладена на нас . Інструмент розвитку - любов, правда, добро! Керуйтеся ними".

Роман Сущенко надіслав листівку у стилі, як він сам написав, "українського примітивізму".

Листівка від Романа Сущенка