Трамп закликав запровадити у США 6G-інтернет. Тепер з нього насміхаються у соцмережах

Дональд Трамп написав у Твіттері, що хоче "якомога швидше" впровадити в США мережі 5G і 6G

Про це пише The Independent.

"Я хочу, щоб технологія 5G і навіть 6G, з'явилися в США якомога швидше. Це набагато могутніше, швидше і більш продумано за існуючі стандарти. Американські компанії повинні примножити зусилля, або залишаться позаду. Немає ніякої причини, щоб ми відставали ... "

"... в чомусь, що так очевидно [представляє] майбутнє. Я хочу щоб США виграли це змагання, але не відмовлялися від більш сучасних технологій. Ми завжди повинні бути лідерами у всьому, що ми робимо, особливо коли мова йде про захоплюючу світ технологію".

Як пише The Verge, твіти Трампа можуть бути пов'язані з його побоюваннями через те, що Китай освоїть технологію 5G раніше США. При цьому американська сторона закликала європейські країни не користуватися обладнанням Huawei для впровадження мереж 5G, так як на її думку, Китай може використовувати обладнання для шпигунства.

 

The Independent зазначив, що президент США зробив таку заяву після того, як міністр транспорту Фінляндії Анне Бернер оголосила, що країна вивчає технологію 5G. У вересні 2018 року професор університету Оулу Арі Поутту відзначав, що до впровадження технології 6G "минуть десятиліття" і вона з'явиться до 2030 року, але зробить доступною швидкість в "терабайт на секунду".

"Фінляндія планує стати першовідкривачем як у використанні, так і в розробці мережі 5G. Наше міністерство транспорту і комунікацій розробило екосистему 5G, яка прискорить розвиток інновацій і [надання] послуг разом з іншими експериментами", - каже Ганні Бернер, міністр транспорту Фінляндії.

При цьому багато операторів в США не готові впровадити технологію 5G мінімум до жовтня. Навіть після того, як це станеться, вона торкнеться лише "невеликої кількості міст", -  зазначив CNET.

Заява президента США викликала критику і жарти з боку користувачів - вони звинуватили його в нерозумінні технологій.

"[Дональд Трамп], я дам тобі мільйон доларів, якщо ти зможеш пояснити мені, що таке 5G і 6G. Або взагалі - що таке 4G. Або чому дорівнює 4 + 4"

"Переклад: в туалеті в Білому Домі погано ловить WiFi"

"7G, 8G - все що завгодно"

"Навіщо зупинятися? 50G! Тисяча G! 10 мільярдів G "

"До технології 6G десятиліття. Цей твіт показує повне незнання технологій"

"Коли в Овальному Кабінеті погано ловить WiFi і PornHub вантажиться непристойно повільно"