У Сирії знайшли поховання трьох з половиною тисяч жертв "ІД"

В околицях сирійського міста Ракка, колишньої "столиці" терористичної організації "Ісламська держава", виявили масове поховання жертв терористів

Як повідомляє AFP, в братській і окремих могилах поховані понад 3500 осіб. На даний момент останки 120 осіб, імовірно страчених джихадистами, були ексгумовані.

Турки аль-Алі, який контролює роботи, повідомив, що на ділянці сільгоспугідь за межами Ракка можуть бути поховані тіла заручників "ІД", які були страчені.

"Ми чули від жителів Аль-Фухейхі, що вони бачили групи людей навколо когось в помаранчевому костюмі", - сказав він.

Бойовики "ІД" зазвичай переодягали бранців під час страти в помаранчеві костюми

За оцінками співробітника експертно-криміналістичної служби Асаада Мухаммеда, в загальній могилі знаходяться від 2500 до 3000 тіл, ще від 900 до 1100 тіл лежать в окремих могилах. Разом, за попередніми оцінками, під Раккою поховані щонайменше 3500 осіб.

З початку робіт в січні 2018 року було ексгумовано більше 3800 тіл. Серед них 560 було упізнано і передано їхнім сім'ям для належного поховання.

Місто Ракка було захоплено в 2014 році і з тих пір вважалося столицею "ІД" в Сирії. Восени 2017 року підтримувані американцями загони курдської народної самооборони (YPG) відбили у терористів "ІД" місто Ракка.

За даними Сирійського моніторингового центру за дотриманням прав людини, під час бойових дій за визволення загинули щонайменше 3250 осіб.