В Естонії з річки врятували собаку, а він виявився вовком

Поблизу естонського міста Сінді робітники врятували з річки Пярну вовка, якого прийняли за собаку

Про це повідомляє ВВС.

Робітники побачили, як тварина впала в крижану воду й намагалася вибратися звідти, проте марно. Чоловіки спромоглися дістатися тварини крізь кригу і витягти з води, після чого відігріли і відвезли до ветклініки. Лікарі зауважили, що "собака" завеликий, а місцевий мисливець остаточно підтвердив, що врятована тварина - молодий самець вовка віком близько року.

Робітники, які врятували вовка, зазначили, що він поводився спокійно і не пручався, коли його перенесли до машини і везли в клініку.

"Нам треба було його пронести через схил. Важив він небагато. Він був спокійний, спав у мене на ногах. Коли мені треба було простягти ноги, він підіймав голову", - розповів рятівник вовка Рандо Картсепп.

В Естонському союзі з захисту тварин (EUPA) пояснили спокійну поведінку тварини дуже низьким артеріальним тиском.

"Ми такі щасливі з того, як закінчилася вся історія, й хотіли б подякувати всім причетним. Особливо тим чоловікам, які врятували вовка, а також лікарям з клініки, що не побоялися лікувати і годувати дику тварину", - відзначають у EUPA.

Після одного дня лікування і годування у ветклініці вовка відпустили на волю, вдягнувши йому нашийник із GPS-датчиком для стеження за ним у наукових цілях.