"Я не думаю, що це адекватна ситуація": заступник міністра інформполітики про "кримську" невизначеність гурту "Анна-Марія"

Ті учасники українського фіналу "Євробачення-2019", котрі демонструють прихільність Росії або ж були там з гастролями, не матимуть подальших перспектив в Україні

Про це заявив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін в ефірі телеканалу Еспресо.TV, коментуючи невизначеність гурту "Анна-Марія" у питанні приналежності окупованого росіянами українського Криму.

"Згадайте, будь ласка, скандал, який розгорнувся навколо Андрія Запорожця ("Сансея"), коли він брав участь у відборі на Євробачення позатой раз, щодо його участі у концертах на території Російської Федерації. Йому, власне, закрили не лише участь у Євробаченні, а й деякі українські сцени.

Євробачення - це все ж таки європейський пісенний конкурс і якщо всі країни Європи - дійсно, всі країни-члени Європейського Союзу - засуджують факт окупації Криму, а представник європейського конкурсу від України, яка постраждала від окупації, не може озвучити вголос засудження окупації власної малої Батьківщини, якщо так можна сказати, я не думаю, що це адекватна ситуація", - зазначив він.

За його словами, на участь у конкрусі така позиція деяких виконавців впливу не матиме, тоді як вона "здійснить дуже серйозний вплив на інформаціний резонанс того, щоб буде за тим конкурсом і навколо цього конкурсу".

Водночас, Золотухін наголосив, що жоден державний орган "не має права здійснювати втручання в процес відбору конкурсантів".