MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні-2019

Співачка Ганна Корсун (MARUV) не представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019

Про це повідомило Суспільне мовлення.

Мовник та співачка "не дійшли згоди через низку причин". 
 
"Співачка Анна Корсун (сценічне ім’я — MARUV) здобула перемогу в шоу Національний відбір у результаті чесного конкурсу й одержала максимальний бал від глядачів. Її виступ високо оцінили музичні експерти, представники шоу-бізнесу та глядачі. Однак у виконавця, який представлятиме Україну на міжнародній арені, також є зобов’язання: після підписання договору з ПАТ "НСТУ" на час конкурсу виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі. Після проведених перемовин ПАТ "НСТУ" та співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі", - йдеться в повідомленні. 
 
Також згідно з правилами Євробачення (п. 2.6) мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу. 
 
"Ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації. Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів та інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору", - повідомили в Суспільному.
  • Ввечері у суботу, 23 лютого 2019 року, виконавиця MARUV (справжнє ім'я - Анна Корсун) перемогла під час загальноукраїнського відбору на Євробачення-2019.
  • Вона відома відвертим вбранням у кліпах, а також неодноразовими виступами на території російського агресора, котрі співачка виправдовує тим що "не можна судити всю країну по одній людині, по президенту".
  • Протягом двох діб MARUV можуть позбавити права виступати у Тель-Авіві від імені України.
  • Переможниця національного відбору на Євробачення 2019, українська співачка Анна Корсун, більш відома як MARUV, заявила що виступить тільки від України і готова не їхати з гастролями у Росію.