Порошенко випередив Тимошенко у передвиборному рейтингу, але лідирує все одно Зеленський, - КМІС

Якби президентські вибори відбувалися в середині лютого, більшість респондентів віддала б свій голос за Володимира Зеленського

Відповідне опитування провів Київський міжнародний інститут соціології.

Якби вибори президента України вiдбувалися в середині лютого, то найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні та визначився зі своїм вибором, отримав би Володимир Зеленський з 26,4% голосів.

Друге місце посів Петро Порошенко з 18% голосів. За Юлію Тимошенко готові відати свої голоси 13,8% респондентів.

Читайте також: Кандидати в президенти України: хто є хто

За результатами опитування колишній міністр енергетики Юрій Бойко набрав 10,9% голосів, а за колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка віддали б свій голос 6,4%.

Лідер РПЛ Олег Ляшко набрав  6,3% голосів.

За кандидата від партії "Опозиційний блок - партія миру і розвитку" Олександра Вілкула готові проголосувати 3,1% респондентів.

За екс-главу Служби безпеки України Ігоря Смешка проголосувало 2,9% опитаних, за нардепа Юрія Тимошенка - 2,7%.

Міського голову Львова, лідера "Об'єднання "Самопоміч" Андрія Садового готові підтримати 2,4% респондентів, а лідера партії "Наші" Євгена Мураєва - 1,2%, а за члена політичної партії "Українське об'єднання патріотів-УКРОП" Олександра Шевченка - 1,1% опитаних.

Однак, з загальної кількості опитаних 8,3% зазначили, що не пішли б на вибори, близько 30% опитаних з усіх респондентів на даний момент ще не знають, за кого віддадуть свій голос, , а 4,4% викреслили б усіх кандидатів або зіпсували бюлетень.

КМІС опитав 2042 людини, які проживають в 110 населених пунктах усіх регіонів України, окрім Криму і непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2% для показників, близьких до 10%, і 1,4% для показників, близьких до 5%.