"Укроборонпром" показав БТР-4 із новим корпусом, випробуваним великокаліберними кулеметами

Харківські бронетанкові підприємства ДК "Укроборонпром", "Завод ім. Малишева" та "ХКБМ ім. Морозова", завершують випробування БТР-4

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Відповідні БТР-4 з новими корпусами у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська.

Наразі ДП "Завод ім. Малишева" завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, який виготовлений на підприємстві та був кваліфікований, як виробник цих БТРів.

Відповідну процедуру кваліфікації, за результатами випробувань, вже завершує і "ХКБМ ім. Морозова".

БТР-4 з новими корпусами під час випробування пройшли декілька сотень км по бездоріжжю та дорогам з твердим покриттям та витримали випробування обстрілом, зокрема і з великокаліберних кулеметів.

"Завод ім. Малишева" та "ХКБМ ім. Морозова" у 2019 році готові розпочати серійне виробництво БТР-4 з корпусів власного виготовлення. Це дозволить значно швидше передати такі бойові машини українському війську.

БТР-4 - потужна бойова колісна машина, яка створена фахівцями "Харківського конструкторського бюро ім. Морозова". БТР-4 с перших днів війни успішно використовується українським військом та неодноразово доводив свою високу ефективність на полі бою.

Ці БТРи - одні з найбільших серед бронетранспортерів та БМП, що стоять на озброєнні Збройних Сил України. На цій машині встановлений бойовий модуль БМ-7 "Парус" з 30-мм автоматичною гарматою, високоточним протитанковим комплексом "Бар‘єр", автоматичним гранатометом та кулеметом. 

БТР здатна знищити бронетехніку противника на відстані до 5 км.

За маневреність БТР-4 відповідає потужний німецький двигун Deutz та автоматична американська трансмісія Allison дозволяє розігнати майже 22-тону машину до 110 км/год.