Росія намагалася втрутитись у вибори в Україні через фейковий акаунт у соцмережі

СБУ виявила фейковий акаунт в соціальній мережі, з використанням якого здійснювалося адміністрування антиукраїнської групи

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У Сумській області СБУ блокувала чергову спробу втручання спецслужб Росії у виборчий процес в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оперативники виявили в соціальній мережі ВКонтакте фейковий акаунт "Роман Н", з використанням якого здійснювалося адміністрування антиукраїнської групи "Суми - це Росія - Новоросія".

Співробітниками СБУ встановлено, що цей обліковий запис був створений з протиправним використанням персональних і контактних даних жителя Сумської області без його відома. Авторизація сторінки здійснювалася з використанням IP-адреси, що належить ВАТ "Національні кабельні мережі" (м. Москва, Російська Федерація).

За даними СБУ, з фейкових акаунтів антиукраїнського спрямування систематично поширювалась викривлена та деструктивна інформація для негативного інформаційного впливу на правосвідомість українських користувачів напередодні та під час виборчого процесу.