У бразильських джунглях знайшли мертвого кита. Як він там опинився, невідомо

У прибережній зоні на річковому острові Мараха в Бразилії місцеві жителі виявили горбатого кита. Тварина була вже мертвою

Як повідомляє портал ABC.net, наразі експерти з дикої природи намагаються з'ясувати, як кит опинився у джунглях Амазонки - приблизно в 15 метрах від океану  і від чого саме загинула.

Наразі експерти притримуються думки, що тварина, можливо, вже була мертвою, коли її вимило на берег. Самого кита науковці оцінюють як 12-місячне дитинча.

У публікації в соціальних мережах Інститут Bicho D'agua - неурядова організація, що працює на острові Мараха, йдеться, що тварина, можливо, вже була мертвою, коли її вимило на берег під час сильних приливів, і саме так вона опинилася в мангрових заростях на деякій відстані від берегової лінії. "Тіло знайшли приблизно в 15 метрах від пляжу", - пише організація. 

Місцева влада організувала спеціальну міжвідомчу комісію, яка повинна провести розслідування і з'ясувати, яким чином горбатий кит, природним місцем існування якого є океан, міг опинитися так далеко від води. Причину смерті кита визначить розтин, але на перший погляд біологи не знайшли на його тілі жодних травм.