В Україні хочуть створити першу плавучу платформу для запуску ракет

Державне підприємство "Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" (Дніпро) ініціює створення в Україні плавучої платформи для запуску ракет

Про це повідомив генеральний директор Державного підприємства "Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" Сергій Войт, передає "Укрінформ".

За його словами, Україна не має власного космодрому, хоча сам лише "Південмаш" спеціалізується на ракетобудуванні і здійснює зовнішньоекономічну діяльність з 23-ма країнами, в тому числі Європи.

На його думку, Україні давно потрібно мати власний майданчик для запуску ракет. Він заявив, що створити його можливо на Херсонщині.

Войт повідомив, що спілкувався з колективом Херсонського державного заводу "Палада", на якому виготовляють плавучі споруди (доки). І там готові до співпраці та партнерства.

"Наші інженери шукали варіанти, розглядали багато питань. Потрібно все враховувати, адже деякі країни проти того, щоб над ними запускали ракети. Спільно з Укроборонпромом ми вирішили зробити таку платформу на херсонському підприємстві "Палада", - розповів гендиректор Південмашу.

Держпідприємство "Виробниче об’єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" (Дніпро) створено у 1944 році.

Його вважають одним із флагманів виробництва ракет-носіїв і супутників в Україні, і це дозволяє державі забезпечувати 8-10% пускових послуг, що надаються щорічно міжнародним компаніям.