Екс-адвокат Трампа розкриє перед Конгресом невідомі подробиці про контакти з Росією, - ЗМІ

Колишній особистий адвокат президента США Майкл Коен в Конгресі США розкриє нові дані про особисті справи Трампа і його угоди з Росією

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформоване джерело.

У вівторок, 26 лютого, починаються закриті триденні слухання в комітетах з розвідки Сенату і Палати представників і комітеті Палати представників з нагляду Конгресу США.

За інформацією джерела, знайомого з ситуацією, Коен готується надати законодавцям інформацію про те, що Дональд Трамп неодноразово запитував його про проект будівництва Trump Tower в Москві через тривалий час після перемоги на республіканських праймеріз в 2016 році. У тому числі в червні 2016 року - за кілька місяців до перемоги на президентських виборах.

Reuters зазначає, що якщо слова Коена підтвердяться, то вони стануть свідченням того, що Трамп зберігав особисту зацікавленість в діловій ініціативі в Росії після обрання кандидатом в президенти.

За словами джерела, під час виступів перед комітетом з нагляду Коен має намір оприлюднити інформацію про фінансові звіти Трампа, "яка не була відома раніше" і стосується того, як Трамп представляв вартість своїх активів у фінансових угодах і інших випадках.

Під час слухань у Сенаті, за даними джерел, Коен розповість про угоди Трампа і його помічників з Росією, а також про дачу неправдивих свідчень Конгресу.

Нагадаємо, екс-адвокат президента США засуджений судом Нью-Йорка до трьох років ув'язнення за махінації під час фінансування передвиборчих кампаній, а також неправдиві свідчення.