Модернізований безпілотник Spectator успішно пройшов державні випробування

Модернізований безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1, створений ВАТ "Меридіан" ім. С.П Корольова, успішно пройшов державні випробування на військовому полігоні

Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром".

"У ході випробувань Spectator-М1 виконав завдання, максимально приближені до бойових. Зокрема, перевірена здатність безпілотника працювати під час використання противником засобів радіоелектронної боротьби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що авіаційний комплекс піднімається на висоту до 3,6 тис. м, розвиває максимальну швидкість у 120 км/год. Швидкість виконання завдання – 70 км/год. В повітрі безпілотник може знаходитися понад дві години, дальність польоту – до 150 км. Комплекс здатен передавати відеоінформацію у цифровому кодованому вигляді.

Під час модернізації було вдосконалено тепловізор і станцію управління БПЛА, покращено камеру денного нагляду та введено дві системи відеоспостереження, зменшено вагу безпілотника.

На підприємстві додають, що також вдосконалено парашутну систему безпілотника і програмне забезпечення, яке дозволяє працювати з різними системами координат і конвертувати дані для отримання точних координатів цілі. Замінено контролери управління передачею відеосигналу, рознесено системи радіоелектронного управління.

"Досягнуті характеристики дозволяють Spectator літати майже безшумно. Враховуючи його малі розміри, спеціально підібраний колір фюзеляжу, а також малу ефективну площу розсіювання, він залишається непомітним для противника", - додається у повідомленні.