Організатори "Євробачення" чекають на нового учасника, замість MARUV

Європейська мовна спілка як організатор пісенного конкурсу "Євробачення" спокійно сприйняла те, що співачка MARUV не представлятиме Україну цього року

Про це повідомили організатори на офіційному сайті Європейського мовного союзу.

Європейська мовна спілка зазначила, що кожен мовник несе відповідальність за вибір свого учасника на "Євробачення" у відповідності з правилами.

З переможницею національного відбору MARUV не змогли укласти договір, Національна суспільна телерадіокомпанія України має оголосити виконавця, який відправиться на конкурс в Ізраїль.

"На даний час телекомпанія веде переговори про оголошення представника цьогорічного конкурсу - і після їхнього підтвердження його буде оголошено на офіційних каналах Євробачення", - додали у Європейській спілці.

Також у заяві зазначили, НСТУ та співачка, яка перемогла у національному відборі на "Євробачення", не досягли згоди щодо місії учасника, тоді як виконавець є послом України і представляє не лише музику, а й погляди українського суспільства.

Національний мовник зобов’язаний забезпечити неполітичний характер конкурсу - а НСТУ побоюється ескалації розколу українського суспільства.