Прибрати кордони між фізичним і цифровим: стартап пропонує поділити світ на "шари"

Стартап Magic Leap планує розробити систему, в якій фізичний і цифровий світи поєднаються в цілісну систему

Про це пише Naked Science.

Компанія Magic Leap розвиває концепцію концепцію Magicverse - серії цифрових шарів, які могли б існувати в доповненій реальності (AR) над фізичним світом. У баченні стартапу межа між фізичною та цифровою реальністю практично повністю зникне у майбутньому.

По суті, Magic Leap уявляє собі майбутнє, в якому будь-яка точка на планеті - від невеликої кімнати до цілої країни - існує не тільки у фізичній реальності, але і в цифровій, де вона відображається в різних шарах. Один шар, наприклад, може відображати здоров'я і благополуччя, інший - розваги, а третій - транспорт.

Люди змогли б отримувати доступ до цих шарів за допомогою технологій - на кшталт гарнітури доповненої реальності від Magic Leap і інших компаній. 

"Magicverse може надати масивні економічні підсилювачі спільнотам по всьому світу, прибрати кордони простору і часу і забезпечити проведення комунікацій і робіт абсолютно новими способами, які будуть коштувати лише малу частину від вартості сучасних фізичних систем", - повідомляє компанія в своєму блозі.

"Одна з умов розробки Magicverse - створення нової інфраструктури вартістю сотні мільярдів доларів для розробки високошвидкісних мережевих і прикордонних обчислювальних зон в сучасних містах, - йдеться в повідомленні. - 5G - важливий компонент того, що представляється як новий, просторовий інтернет".