"Путін, геть із Криму": під стінами ООН мітингували проти анексії півострова

Під стінами штаб-квартири ООН у Нью-Йорку мітингували проти незаконної анексії Криму і на підтримку кримських татар та українців, які п’ятий рік живуть в російській окупації

Про це повідомляє Укрінформ.

"Своєю акцією ми демонструємо солідарність із тими багатьма українцями та кримськими татарами, які не можуть вільно висловлюватися в окупації. Ми хочемо бути їхнім голосом тут і продемонструвати, що вони не самотні. Ми не забули і не забудемо вас!", - заявила представник Меджлісу кримськотатарського народу у Нью-Йорку Айла Баккаллі.

Вона також наголосила на масштабних порушеннях прав людини з боку окупаційної влади, які тривають на півострові попри численні резолюції ООН, що засуджують і вимагають припинити ці порушення.

Організатор акції нагадала, що так званий референдум у Криму жодним чином не відображав реальний стан речей, і свідченням цьому були велелюдні акції спротиву кримських татар та українців перед парламентом АРК 26 лютого 2014 року, рівно п`ять років тому.

В повідомленні зазначається, що перед будівлею ООН учасники акції тримають українські та кримськотатарські прапори, плакати, серед яких: "Путін, геть з Криму!", "Свободу та справедливість кримським татарам!", "Крим - це Україна", "Звільніть Олега Сенцова", "Крим, ми з вами!".

Мітингувальники скандують: "Крим - це Україна!", "Ми не визнаємо незаконну анексію!" і гасло кримськотатарською мовою: "Qirim! Vatan! Millet!" ("Народ! Батьківщина! Крим!").

Мирний протест під стінами штаб-квартири ООН організовано Американською асоціацією кримських татар, Українським конгресовим комітетом Америки, Світовою федерацією українських жінок, організацією Razom for Ukraine.