Російське ТБ показало п'ять цілей ракетно-ядерного удару по США

На російському телебаченні показали сюжет, який візуалізує можливий ракетний удар Росії по цілям у США - раніше про нього заявив Володимир Путін

24 лютого в ефірі російського державного телеканалу Россия 24 вийшов сюжет під назвою Цілі намічено. У ньому пропагандист Дмитро Кисельов, ведучий Вестей недели, продемонстрував, які стратегічні цілі в Сполучених Штатах здатні вразити російські ракети Циркон.

Такий гіпотетичний удар Кисельов назвав "принципово новим поворотом у бік справедливості - мовляв, "досі Америка могла дозволити собі відсиджуватися за океаном, підставляючи під удар лише своїх союзників". 

Сюжет Кисельова посилається на нещодавню промову Путіна, у якій прозвучали подібні загрози.

Кисельов намітив п'ять таких точок, показавши росіянам відповідну графіку. На східному узбережжі Сполучених Штатів - це Пентагон, штаб-квартира Міноборони США; Кемп-Девід, заміська резиденція президента США в штаті Меріленд; і Форт-Рітчі, один зі штабів американської армії, позначений у сюжеті як "командний центр комітету начальників штабів".

Ще два об'єкти названі на західному узбережжі США. Перший - радіостанція американських Військово-морських сил Джим-Крік (штат Вашингтон), яку Кисельов називає "пунктом управління ядерними силами". Другий - база Мак-Клеллан у Каліфорнії, названа в сюжеті пунктом "управління стратегічними наступальними силами". Насправді це колишня база ВПС США, закрита в 2001 році.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, заявив, що адміністрація Путіна "не несе відповідальності" за сюжети, показані на російських телеканалах, в тому числі і державних.