Розслідування Bihus.Info стане об'єктом перевірки правоохоронців, - Вінник

Розслідування журналістів Bihus.Info щодо розкрадання в оборонному комплексі стане об'єктом перевірки правоохоронних органів

Про це сказав голова ТСК щодо розслідування розкрадання ЗСУ Іван Вінник, передає Еспресо.TV.

"У розслідуванні я не побачив прізвища Порошенка, так само, як і якісь дружні зв'язки з Гладковським, це певні припущення журналістської спільноти. В цьому розслідуванні ж багато інших речей, які є набагато цікавіші з точки зору роботи парламентаря, так і, можливо, з точки зору слідства, ніж обговорення якихось дружньо-родинних зв'язків тієї чи іншої особи. Я геть не розумію, чому ви на цьому робите акцент. Мене більше стурбував той факт, що оприлюднені деякі документи приватного характеру, переписки, розрахунки. Мене турбує факт, що запчастини завозилися з Росії, мене турбує, що завищувалася вартість запасних частин, на думку журналістів. Мене не турбує факт, хто є чий друг, тому що від того держава сильніше не стане", - сказав він.

За словами Вінника, ці матеріали стануть об'єктом перевірки правоохоронних органів, не зважаючи на те, що журналісти не мають повноважень на досудове розслідування. 

"Щодо висновків, які я зробив — це не перше розслідування, я до них з повагою ставлюся, водночас журналістська спільнота не володіє повноваженнями на досудове розслідування і тим більше на винесення вироків. Ці матеріали стануть об'єктом перевірки правоохоронних органів", - сказав він.