Розслідування про Гладковського опублікували зараз, бо "мусили витратити час на перевірку", - журналіст

Авторка розслідування Леся Іванова розповіла, що журналісти не мали на меті публікувати розслідування про розкрадання в оборонній сфері "під вибори"

Про це вона повідомила Українській правді.

"Якщо це питання, чому ви опублікували це перед виборами, то у нас не було мети робити щось "під вибори". Ми просто мусили витратити час на перевірку. Ми ж не могли просто викотити сирий неперевірений матеріал", - пояснила вона.

Журналістка наголосила, що редакція отримала величезний обсяг матеріалу, який треба було перевірити.

"Ми отримали величезний обсяг матеріалу. Його весь слід було банально прочитати. А потім перевірити, верифікувати. Чи відповідають дійсності викладені факти, чи відбувались описані закупівлі і так далі. Це величезний обсяг роботи", - зазначила вона.

Іванова розповіла, ,що повідомлення були з багатьох джерел різних учасників схеми. Це був дамп (резервна копія листування) з різних месенджерів і поштових скриньок. 

Нагадаємо, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з поплічниками через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні Гладковский, який раніше був бізнес-партнером чинного президента країни Петра Порошенка.