СТБ може відмовитися від нацвідбору на Євробачення через скандал з MARUV

Телеканал СТБ може відмовитися від організації національного відбору на Євробачення через скандал з MARUV

Про повідомляє прес-служба СТБ у Facebook.

"Чотири роки СТБ проводить Нацвідбір за правилами, затвердженими НСТУ. СТБ проводить відбір і його трансляцію за власні гроші", - зазначає прес-служба.

В СТБ наголошують, що три роки надавали підтримку переможцю національного відбору, в тому числі з підготовкою номера та супровід під час поїздки і участі в конкурсі.

На думку каналу, скандал навколо MARUV свідчить про необхідність змін у конкурсі і якщо непідписання контракту зі співачкою пов'язане з її громадянською позицією, цей момент потрібно вказувати в правилах.

"Необхідно опрацювати та зафіксувати засадничі принципи партнерства заради уникнення подібних випадків у майбутніх Нацвідборах. Для цього треба вирішити три питання: 1) якою буде процедура перевірки артистів і їхніх сімей на громадянську позицію, графік гастролей, приватні концерти, співпрацю з російськими музикантами тощо; 2) чи відповідає вона демократичним підходам, прийнятним для цивілізованого суспільства; 3) хто це буде робити? Адже завдання телеканалу - виробництво і трансляція, а перевіряти мають інші служби", - зазначають в СТБ.

На телеканалі повідомили, що не знають хто поїде на Євробачення замість MARUV.

"З огляду на ситуацію, що склалася, ми будемо міркувати над тим, чи є сенс надалі брати участь у проведенні національного відбору на Євробачення", - заявляють на телеканалі.