Україна розраховує на потужну підтримку ЄС у реформах і протистоянні з РФ, - Климпуш-Цинцадзе

Україна розраховує, що Євросоюз і надалі залишатиме за Україною пріоритетне місце у порядку денному для сприяння демократичним перетворенням і разом із Україною боротиметься проти агресії РФ

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на заході "Українська лабораторія" у Брюсселі, передає "Урядовий портал".

"Майбутнє Європи не може ґрунтуватися на нерішучості та неоднозначності. У такій грі немає місця сильній, об'єднаній Європі, а також демократичній, незалежній Україні. Президент Європейської Ради Дональд Туск під час промови в українському Парламенті сказав, що "немає справедливої Європи без незалежної України. Немає безпечної Європи без безпечної України. То є незаперечна правда", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр наголосила, що найбільшими викликами для України наразі є проведення вільних, чесних і прозорих президентських і парламентських виборів одночасно із впровадженням євроінтеграційних реформ і боротьбою проти російської агресії.

"Я хочу підкреслити, що ми на цьому не зупиняємось та сповнені рішучості і далі продовжувати комплексні реформи, оскільки розуміємо, що це єдиний спосіб зробити Україну успішною, сильною, демократичною, європейською країною. Ми розуміємо, що левову частку роботи маємо попереду, і знаємо своє домашнє завдання. Однак, ми розраховуємо на потужну підтримку та залучення з боку ЄС, щоб зробити наш перехід більш плавним і взаємовигідним", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Український політик також подякувала ЄС за санкції проти РФ і заявила про необхідність подальшої боротьби проти російської агресії в Європі.

"Я дякую ЄС за дійсно сильну підтримку України на Генеральній Асамблеї ООН, за злагоджене рішення ЄС щодо запровадження "Азовського пакета" санкцій. Це був нелегкий переговорний процес, деякі країни мали свої застереження і виступали за діалог. Однак, замкнуте коло "війна-осуд-санкції-ігнорування проблеми-війна" слід розірвати. У цій ситуації для нас надзвичайно важливо мати тверду, об’єднану підтримку ЄС. Ми всі маємо чітко визнати "незручну" правду - на європейському континенті триває справжня війна, розв'язана РФ. У цьому випадку шлях до миру не полягає ні в політиці умиротворення, ні через приховування правди. Санкції - один з інструментів змусити РФ платити за свої дії", - підсумувала Климпуш-Цинцадзе.